v
+

56


---

О, колку бргу сабота ни мина

1

О колку бргу сабота ни мина,
Тешко ни е да се разделиме,
Срце ни сака сега в домот вечен
Кај ќе те вечно Боже, славиме.

2

Нека ме, Оче, води Духот Свети,
Овде на земјата по твојот пат,
А кога ѓаволот ми прети силно
Чувај ме ти да стигнам в твојот дом.

© Оваа песна е заштитена со авторско право.