v
+

184


---

В тебе се надевам, Спасе

1

В тебе се надевам, Спасе,
Тебе ќе ти кажам сè,
Надевам се в твојта милост,
Знам дек' ме сакаш ти.

Рефрен:

Да, јас в тебе се надевам,
Во твоја милост спрема мене, Спасе,
В тебе само се надевам,
Во твојот мил, свет Збор.

2

Знам, ти секому ќе простиш,
И нам ќе ни простиш сè,
Верувам во твојта милост,
Знам дек' ме сакаш ти.

3

Чувај ме по твојот Збор свет
Да не залутам од пат,
Само в тебе се надевам,
Дај ми го Духот свој.

© Оваа песна е заштитена со авторско право.